Budapest szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Budapest szelet

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertés rövidkaraj
  • 50 dkg zöldborsó
  • 50 dkg gomba felszeletelve
  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 paradicsom
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 3 ek olaj

Elkészítése:

A karajt felszeleteljük, picit kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

A felforrósított olajban közepes lángon megsütjük a hússzeleteket. Amikor kész, kiszedjük és félrerakjuk.

A megmaradt zsiradékban megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a gombát, pirospaprikával, sóval és őrölt borssal fűszerezzük. Pici vízzel felöntjük, amíg készül az étel, folyamatosan pótoljuk a vizet, hogy jó kis szaftja legyen. Amikor a gomba félig megpuhult, hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat, a paradicsomot és a zöldborsót, majd puhára főzzük.

Rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.