Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói szűzpecsenye recept

Brassói szűzpecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg sertés szűz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg kolozsvári szalonna
    • bors
    • 1 kg burgonya hasábokra vágva
    • 1 ek zsír
    • kb 1,5 dl leves alaplé

    Elkészítése:

    A szalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük egy serpenyőben, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zsírt, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a csíkokra vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kérget kap, majd borsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük az alaplével és zsírjára sütjük.

    A burgonyát olajban készre sütjük, majd ha kiszedtük és lecsepegtettük, hozzáadjuk a húshoz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá