Brassói szűzpecsenye

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertés szűz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • bors
  • 1 kg burgonya hasábokra vágva
  • 1 ek zsír
  • kb 1,5 dl leves alaplé

Elkészítése:

A szalonnát csíkokra vágjuk és kisütjük egy serpenyőben, majd a pörcöt kiszedjük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a zsírt, majd az apróra vágott hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a kisütött szalonnát, a csíkokra vágott húst. Állandó keverés mellett addig pirítjuk, amíg a hús kérget kap, majd borsot és zúzott fokhagymát adunk hozzá. Felöntjük az alaplével és zsírjára sütjük.

A burgonyát olajban készre sütjük, majd ha kiszedtük és lecsepegtettük, hozzáadjuk a húshoz.