Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5-2 kg burgonya
    • 2 nagyobb vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • olaj
    • bors
    • kevés bazsalikom, vagy majoránna
    • ízlés szerint piros arany
    • paradicsom, és zöldpaprika karika
    • 80 dkg sertéscomb, vagy lapocka, de lehet szárnyas is pl. pulykamell

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra, vagy apró kockákra vágjuk, kevés olajon hirtelen megpirítjuk, majd rákarikázzuk a vöröshagymát, ezzel tovább pároljuk a saját levében. Majd ezután sózzuk, felöntjük kevés vízzel, kb. 1-1,5 dl, hozzáadjuk a többi fűszert és fedő alatt puhára főzzük.

    Arra figyeljünk, hogy jó sűrű legyen a szaftja. A burgonyát kisütjük és már tálalhatjuk is. Leginkább vegyes vágott csalamádé illik mellé savanyúságként.

    Tipp:

    Ha a burgonyát héjában előtte megfőzzük, mint a rakott burgonyához szoktuk, és úgy kockára vágva sütjük ki, természetesen már meghámozva, akkor sokkal laktatóbb lesz az étel. Díszithetjük apróra vágott petrezselyemmel a tálaláskor.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá