Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Brassói aprópecsenye recept

Brassói aprópecsenye
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1,5 kg sertés lapocka, vagy comb
    • 1 vöröshagyma
    • 8 gerezd fokhagyma
    • 1 ek sertészsír
    • 1 paprika
    • 1 paradicsom
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk őrölt fűszerpaprika
    • 1 dl rozébor
    • 1 ek keményítő
    • őrölt bors

    Elkészítése:

    A sertéshúst csíkokra (tokányra) vágjuk, a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát apró kockára, a fokhagymát összezúzzuk.

    A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a borral, és felforraljuk.

    Ezután beletesszük a csíkokra vágott húst és a paradicsomot. Sózzuk, megszórjuk borssal, köménnyel, pirospaprikával, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk.

    Amikor a hús levet enged, visszavesszük a lángot, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. Közben néha megkeverjük, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

    A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverjük, és amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk az egészhez, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

    Sült hasábburgonya illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá