Brassói aprópecsenye

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1,5 kg sertés lapocka, vagy comb
  • 1 vöröshagyma
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1 ek sertészsír
  • 1 paprika
  • 1 paradicsom
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 dl rozébor
  • 1 ek keményítő
  • őrölt bors

Elkészítése:

A sertéshúst csíkokra (tokányra) vágjuk, a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát apró kockára, a fokhagymát összezúzzuk.

A vöröshagymát és a fokhagyma felét a zsíron megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paprikát, felöntjük a borral, és felforraljuk.

Ezután beletesszük a csíkokra vágott húst és a paradicsomot. Sózzuk, megszórjuk borssal, köménnyel, pirospaprikával, és erős tűzön a hús kifehéredéséig pirítjuk.

Amikor a hús levet enged, visszavesszük a lángot, és fedő alatt a hús puhulásáig főzzük. Közben néha megkeverjük, az elfőtt levet kevés vízzel pótoljuk.

A maradék fokhagymát 2 dl vízzel és a keményítővel elkeverjük, és amikor a hús megfőtt, hozzáadjuk az egészhez, egyet forralunk rajta, és tálaljuk.

Sült hasábburgonya illik hozzá, de párolt rizzsel és főtt krumplival is sokan szeretik.