Borzas szelet gombás tésztával recept
Hozzávalók:
- 6 szelet sertéscomb
- 30 dkg burgonya
- 2 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 ek. finomliszt
- só
- őrölt fekete bors
- 2 gerezd fokhagyma
Tetejére:
- 1 dl tejföl
- 10 dkg reszelt sajt
- snidling
Körethez:
- 30 dkg gomba
- 30 dkg fodros kocka tészta
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só
- őrölt fekete bors
- 1 pohár tejföl
Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, majd a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal összekeverjük.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, forró olajban kisütjük és tepsibe egymás mellé rakjuk.
A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre forró sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.
A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felaprított gombát, hozzáöntünk egy kevés vizet és fűszerezzük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk a hús mellé.
Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!