Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borzas szelet gombás tésztával recept

Borzas szelet gombás tésztával
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 6 szelet sertéscomb
    • 30 dkg burgonya
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek. finomliszt
    • őrölt fekete bors
    • 2 gerezd fokhagyma

    Tetejére:

    • 1 dl tejföl
    • 10 dkg reszelt sajt
    • snidling

    Körethez:

    • 30 dkg gomba
    • 30 dkg fodros kocka tészta
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 1 fej vöröshagyma
    • őrölt fekete bors
    • 1 pohár tejföl

    Elkészítése:
    A burgonyát lereszeljük, majd a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal összekeverjük.
    A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, forró olajban kisütjük és tepsibe egymás mellé rakjuk.
    A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre forró sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

    A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felaprított gombát, hozzáöntünk egy kevés vizet és fűszerezzük.
    Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk a hús mellé.

    Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá