Borzas szelet gombás tésztával

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Borzas szelet gombás tésztával

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéscomb
  • 30 dkg burgonya
  • 2 db tojás
  • 2 ek. finomliszt
  • őrölt fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma

Tetejére:

  • 1 dl tejföl
  • 10 dkg reszelt sajt
  • snidling

Körethez:

  • 30 dkg gomba
  • 30 dkg fodros kocka tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 pohár tejföl

Elkészítése:
A burgonyát lereszeljük, majd a liszttel, tojásokkal, zúzott fokhagymával, sóval, őrölt borssal összekeverjük.
A hússzeleteket először lisztbe, majd a burgonyás masszába mártjuk, forró olajban kisütjük és tepsibe egymás mellé rakjuk.
A tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenünk és reszelt sajttal megszórjuk. A húst annyi időre forró sütőbe tesszük, amíg a sajt ráolvad a tetejére.

A gombás tésztához a vöröshagymát és a fokhagymát megdinszteljük, majd hozzárakjuk a felaprított gombát, hozzáöntünk egy kevés vizet és fűszerezzük.
Ezután belekeverjük a tejfölt, majd a sós vízben kifőzött tésztával összekeverjük és tálaljuk a hús mellé.

Igaz, hogy egy picit drágább étel, de ünnepnapokon megengedheti magának az ember!