Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borsós tokány recept

Borsós tokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Az elősütéshez:

    • 60 kg sertés rövidkaraj (vagy comb)
    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 15 dkg finomliszt
    • bors

    A főzéshez:

    • 0,5 dl napraforgó olaj
    • 2 ek finomliszt
    • 2 kk fűszerpaprika
    • 100 g sűrített paradicsom
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 400 g zöldborsó (üveges)
    • 1 dl víz
    • bors

    Elkészítése:

    A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mindkét oldalát (1-1 perc) magas lángon.

    Az olajat, amiben sütöttük a húst, beletesszük egy közepes nagyságú edénybe, kipótoljuk további fél dl olajjal, 2 púpozott ek lisztet teszünk bele, majd zsemle barnára pirítjuk, végül belenyomjuk a 4 gerezd fokhagymát és további fél percig pirítjuk.

    Lehúzzuk a lángról (máskülönben keserű lesz), 2 kk pirospaprikát és a sűrített paradicsomot hozzákeverjük. Visszatesszük a tűzre, hozzákeverünk 1 dl vizet, illetve a zöldborsót a levével együtt. Elkeverjük, és beletesszük az elősütött húst.

    Időszakos kevergetés mellett addig főzzük, míg a hús megpuhul, közben vízzel lehet pótolni, ha nagyon elpárologna. Érdemes fedőt használni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá