Bőrös malacsült recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1,5 kg körüli bőrös malachús
- só, bors, majoránna, kakukkfű
- 2 ek mustár
- zsír
- 1 fej fokhagyma
- 2 fej vöröshagyma
- sör
Elkészítése:
A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaljuk, sóval, borssal, mustárral, majoránnával, kakukkfűvel jól bedörzsöljük mindenhol és lefóliázva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, bőrös felével felfelé, a felszeletelt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd kb 170 fokon 1,5 órán keresztül sütjük alufólia alatt.
Ezután fóliát levesszük, a sütőlébe beleöntünk kb 1 dl sört, a sütőzsiradékból tálkába teszünk 3-4 evőkanálnyit, adunk hozzá még sört, kenőecsetet használva ezzel kenegetjük a húst. A hőfokot emeljük fel 190 fokra, amíg készre nem sül.
Krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »









