Hozzávalók:
Elkészítése:
A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaljuk, sóval, borssal, mustárral, majoránnával, kakukkfűvel jól bedörzsöljük mindenhol és lefóliázva éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, bőrös felével felfelé, a felszeletelt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd kb 170 fokon 1,5 órán keresztül sütjük alufólia alatt.
Ezután fóliát levesszük, a sütőlébe beleöntünk kb 1 dl sört, a sütőzsiradékból tálkába teszünk 3-4 evőkanálnyit, adunk hozzá még sört, kenőecsetet használva ezzel kenegetjük a húst. A hőfokot emeljük fel 190 fokra, amíg készre nem sül.
Krumplipürével kínáljuk.
Jó étvágyat hozzá!