Bőrös malacsült

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Bőrös malacsült

Hozzávalók:

  • 1,5 kg körüli bőrös malachús
  • só, bors, majoránna, kakukkfű
  • 2 ek mustár
  • zsír
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • sör

Elkészítése:

A húst a bőrös oldalán keresztben és hosszában beirdaljuk, sóval, borssal, mustárral, majoránnával, kakukkfűvel jól bedörzsöljük mindenhol és lefóliázva éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap kizsírozott tepsibe rakjuk, bőrös felével felfelé, a felszeletelt vöröshagymával és a fokhagymagerezdekkel együtt. Kevés vizet öntünk alá, majd kb 170 fokon 1,5 órán keresztül sütjük alufólia alatt.

Ezután fóliát levesszük, a sütőlébe beleöntünk kb 1 dl sört, a sütőzsiradékból tálkába teszünk 3-4 evőkanálnyit, adunk hozzá még sört, kenőecsetet használva ezzel kenegetjük a húst. A hőfokot emeljük fel 190 fokra, amíg készre nem sül.

Krumplipürével kínáljuk.

Jó étvágyat hozzá!