Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Borított sertésborda recept

Borított sertésborda
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 szelet csont nélküli karaj
    • őrölt bors
    • kevés olaj a sütéshez

    A borító raguhoz:

    • 3 ek tejföl
    • 100 g előfőzött csirkemáj
    • 150 g reszelt trappista, vagy más keményebb sajt
    • 1 szikkadt zsemle
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kevés só
    • apróra vágott petrezselyem

    Elkészítése:

    A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Kevés olajon, vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk. A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük.

    Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyemzöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét.
    Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk. Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk.

    A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
    Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá