Borított sertésborda

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli karaj
  • őrölt bors
  • kevés olaj a sütéshez

A borító raguhoz:

  • 3 ek tejföl
  • 100 g előfőzött csirkemáj
  • 150 g reszelt trappista, vagy más keményebb sajt
  • 1 szikkadt zsemle
  • 1 tojás
  • kevés só
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítése:

A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán megsózzuk, megborsozzuk. Kevés olajon, vagy grillserpenyőben minden szeletet megsütünk. A megsült szeleteket papírtörlőre szedjük.

Ugyanabban a serpenyőben a megmaradt zsiradékon a tejfölt összekeverjük az elkapart csirkemájjal, majd hozzádaraboljuk az előzőleg beáztatott zsemlét, a petrezselyemzöldet, a borsot, a tojást, majd a reszelt sajt felét.
Lehúzzuk a tűzről, majd addig keverjük, míg csomómentes keveréket nem kapunk. Az előzőleg megsült húsok tetejére halmozzuk.

A maradék sajttal megszórva sütőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt készre sül.
Mivel a hús, és a tetején lévő ragu is előzőleg meg lett sütve, csak pár perc kell, hogy elkészüljön.