Betyáros sertésborda Vidróczki módra recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt szalonna
- 1 kg sertésborda 1 cm vastag szeletekre vágva
- 3 szál újhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 20 dkg füstölt kolbász
- fél kimagozott csípős paprika
- só
- frissen őrölt bors
- 1 kk őrölt pirospaprika
- 2 ek tejföl
- kevés majoránna
Elkészítése:
A sertésbordákat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán megsütjük.
A szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben zsírjára pirítjuk. A felkarikázott újhagymát, a feldarabolt zöldpaprikát, a paradicsomot, a felkarikázott csípős paprikát, a felszelt kolbászt is hozzátesszük. Megízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt pirospaprikával, tört fokhagymával, kevés majoránnával és hozzáadjuk a tejfölt.
Összefőzzük, majd a a sertésbordára halmozva tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.