Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertéstokány recept

Bakonyi sertéstokány
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 70 dkg sertéshús (tarja, lapocka, comb)
    • 70 dkg gomba
    • 2 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 3 dl száraz vörösbor
    • 2 ek zsír (kacsa, liba, sertés)
    • 1 kk borsikafű
    • 1 ek finomliszt
    • 1 csokor finomra vágott zöldpetrezselyem
    • 3 dl tejszín

    Elkészítése:

    A húst vékony csíkokra (tokányra) vágjuk.

    A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát áttörjük, vagy lereszeljük, és a zsiradékon megpirítjuk.

    Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk borsikafűvel, sózzuk, aláöntjük a bort, és a hús puhulásáig fedő alatt főzzük.

    Beletesszük a felaprított gombát, és addig pirítjuk, míg a saját leve elfő. Ekkor megszórjuk finomliszttel, pár percig kevergetve pirítjuk, majd félrehúzzuk, és beletesszük a felaprított petrezselyemzöldet.

    A végén belekeverjük a tejszínt, és összeforraljuk.

    Párolt rizzsel, galuskával, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá