Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakonyi sertésszelet recept

Bakonyi sertésszelet
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Étel neve:

    Hozzávalók:

    • 8 db sertésszelet
    • 30 dkg gomba
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 kávéskanál pirospaprika
    • fél deci olaj vagy zsír
    • 20 dkg szalonna
    • 3 evőkanál liszt a húshoz és egy kávéskanál a habaráshoz
    • 2 dl tejföl

    Elkészítése:
    A felszeletelt húsokat, megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban arany barnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
    Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
    A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük.
    Ha elkészült belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
    Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
    Összekeverjük. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást.
    A tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
    Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá