Étel neve:
Hozzávalók:
Elkészítése:
A felszeletelt húsokat, megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban arany barnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük.
Ha elkészült belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
Összekeverjük. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást.
A tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.