Bakonyi sertésszelet

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Étel neve:

Hozzávalók:

  • 8 db sertésszelet
  • 30 dkg gomba
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • fél deci olaj vagy zsír
  • 20 dkg szalonna
  • 3 evőkanál liszt a húshoz és egy kávéskanál a habaráshoz
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:
A felszeletelt húsokat, megsózzuk és megborsozzuk. Az előmelegített zsiradékban arany barnára sütjük úgy, hogy előtte belisztezzük a húsokat.
Összedaraboljuk a vöröshagymát, a paradicsomot és a paprikát.
A húsból kisült zsiradékba belehelyezzük a szalonnát és szép pörcösre sütjük.
Ha elkészült belerakjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a szeletekre vágott gombát, zsírjára visszapirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát.
Rakunk hozzá egy kevéske pirospaprikát.
Összekeverjük. Kb. 10 percig pároljuk, majd visszarakjuk a hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk, elfőtt levét kevés vízzel pótoljuk. Elkészítjük a habarást.
A tejfölt egy kávéskanálnyi liszttel csomómentesre keverjük, a mártáshoz adjuk és összeforraljuk.
Tálaláskor a húsokra öntjük a mártást, s köretként galuskát adunk hozzá.