Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bácskai vagdalt hús recept

Nincs kép
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A húspogácsához:

    • 50 dkg sertéshús
    • 25 dkg főtt burgonya
    • 1 evőkanál búzadara
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
    • őrölt bors

    A mártáshoz:

    • 2 evőkanál olaj
    • 2 nagy fej reszelt vöröshagyma
    • 2 paradicsom
    • 2 zöldpaprika
    • 3 evőkanál rizs
    • 1 evőkanál pirospaprika

    A tetejére:

    • 10 dkg reszelt sajt

    Elkészítés:
    Az olajban megpirítjuk a két fej hagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beledobjuk, és felforraljuk. A darált húst az áttört burgonyával, búzadarával, hagymával, sóval, borssal meg a tojással összegyúrjuk. Ebből a masszából kis gombócokat formálunk, a fűszeres pörköltlébe, egymás mellé ültetjük, közé szórjuk a rizst, és egy kevés vízzel lassú tűzön fél óráig pároljuk. Időnként sütőlapáttal ellenőrizzük, hogy a rizs vagy a pogácsák nem kapnak-e oda. A sajtot külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki saját ízlése szerint szórhassa meg vele a bácskai vagdalt húst.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá