Bácskai vagdalt hús

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A húspogácsához:

  • 50 dkg sertéshús
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 tojás
  • 1 kiskanál reszelt vöröshagyma
  • őrölt bors

A mártáshoz:

  • 2 evőkanál olaj
  • 2 nagy fej reszelt vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 zöldpaprika
  • 3 evőkanál rizs
  • 1 evőkanál pirospaprika

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés:
Az olajban megpirítjuk a két fej hagymát, a pirospaprikával meghintjük, a paradicsomot meg a zöldpaprikát beledobjuk, és felforraljuk. A darált húst az áttört burgonyával, búzadarával, hagymával, sóval, borssal meg a tojással összegyúrjuk. Ebből a masszából kis gombócokat formálunk, a fűszeres pörköltlébe, egymás mellé ültetjük, közé szórjuk a rizst, és egy kevés vízzel lassú tűzön fél óráig pároljuk. Időnként sütőlapáttal ellenőrizzük, hogy a rizs vagy a pogácsák nem kapnak-e oda. A sajtot külön edényben tálaljuk, hogy ki-ki saját ízlése szerint szórhassa meg vele a bácskai vagdalt húst.