Baconos szűzpecsenye gombamártással recept
Hozzávalók:
- 2 db szűzpecsenye
- 4 evőkanál mustár
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál olaj (olíva)
- só, bors, margarin
- bacon (nálam 12 szelet)
Gombamártás:
- 30 dkg gomba
- só, bors
- 2 dl főzőtejszín
- vaj
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A húst mossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és szárazra töröljük.
Sózzuk, majd kevés vajon körbesütjük.
Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt és ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb 1 dl olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a tetőt és így megpirítjuk tovább. Félretesszük pihenni.
A mártáshoz a tisztított és szeletelt gombát rádobjuk a vajra, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk. Ha megpuhult, ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »










