Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Baconos szűzpecsenye gombamártással recept

Baconos szűzpecsenye gombamártással
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 db szűzpecsenye
    • 4 evőkanál mustár
    • 1 evőkanál méz
    • 2 evőkanál olaj (olíva)
    • só, bors, margarin
    • bacon (nálam 12 szelet)

    Gombamártás:

    • 30 dkg gomba
    • só, bors
    • 2 dl főzőtejszín
    • vaj
    • petrezselyemzöld

    Elkészítése:

    A húst mossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és szárazra töröljük.

    Sózzuk, majd kevés vajon körbesütjük.

    Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt és ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb 1 dl olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a tetőt és így megpirítjuk tovább. Félretesszük pihenni.

    A mártáshoz a tisztított és szeletelt gombát rádobjuk a vajra, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk. Ha megpuhult, ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá