Baconos szűzpecsenye gombamártással

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 db szűzpecsenye
  • 4 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olaj (olíva)
  • só, bors, margarin
  • bacon (nálam 12 szelet)

Gombamártás:

  • 30 dkg gomba
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • vaj
  • petrezselyemzöld

Elkészítése:

A húst mossuk, megtisztítjuk a hártyáktól és szárazra töröljük.

Sózzuk, majd kevés vajon körbesütjük.

Összekeverjük az olajat, mézet, mustárt és ezzel megkenjük a húsokat. Körbetekerjük a baconnal és sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk kb 1 dl olajjal, letakarjuk és egy órán át 180 fokos sütőben sütjük. Ha letelt az idő, levesszük a tetőt és így megpirítjuk tovább. Félretesszük pihenni.

A mártáshoz a tisztított és szeletelt gombát rádobjuk a vajra, sózzuk, borsozzuk és pár percig pároljuk. Ha megpuhult, ráöntjük a tejszínt és jól kiforraljuk. Apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük.