Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Arancini (rizsgolyó) recept

Arancini (rizsgolyó)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 vöröshagyma
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 8 ek olaj
    • 25 dkg darált sertéscomb
    • 4 paradicsom
    • 15 dkg konzerv kukorica
    • bors
    • 20 dkg trappista sajt vagy 1 csomag mozzarella
    • 2 csésze rizs
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • bő olaj a sütéshez

    Elkészítése:

    A hús elkészítése:

    Először a rizsgolyók “belsejét” készítjük el. 4 ek olajat felhevítünk és hozzáadjuk a húst. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Fedő alatt főzzük kb félkészre.

    Ezután adjuk hozzá az aprított vöröshagymát és a zúzott fokhagymát. 5-6 percig főzzük tovább, majd a hámozott paradicsom következik, ezzel 25 percig fedő alatt, kis lángon főzzük készre.

    Végül hozzáadjuk a kukoricát, fedő nélkül 2-3 percig rázogatjuk, majd félretesszük hűlni.

    A rizs elkészítése:

    Elkészítjük a rizst is. A maradék olajon megpirítjuk az átmosott rizst, majd felöntjük 3 és fél csésze forró vízzel, sózzuk és puhára főzzük.

    A lényeg az, hogy a megszokottnál jóval tapadósabb/ragadósabb legyen, így tudunk majd golyóbisokat formálni. Ha kihűlt a rizs, összekeverjük a 2 tojás sárgájával

    Közben a trappista/mozzarella sajtot (mindkettővel nagyon finom) falatnyi darabokra vágjuk.

    Következik az összeállítás:

    Fagylatos kanállal vagy egy egyszerű evőkanállal rizst halmozunk a tenyerünkbe úgy, hogy egy mélyedést készítünk elő. Megtöltjük a darált húsos keverékkel, majd egy falat sajtot nyomunk a közepébe. Bevonjuk rizzsel úgy, hogy a töltelék ne látszódjon ki.

    Addig folytatjuk a műveletet míg elfogynak a hozzávalók. A félkész golyókat panírozás előtt kb 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. Ezután panírozzuk és bő, forró olajban aranybarnára sütjük. Tartármártás illik hozzá.

    Tipp:

    Nem csak disznóból hanem marhából vagy csirkéből is készülhet. A kukoricát helyettesíthetjük borsóval vagy akár gombával is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá