Ananászos sertéssült recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
- 1 kg. füstölt karaj
- 1 babérlevél
- 60 dkg. Ananászkarika (konzerv)
- 10-15 szem szegfűszeg
- 10-10 dkg. karotta, zeller, fehérrépa
- 2,5 dl. fehérbor
- 3 ek. barnacukor
- olaj
- egy kevés kakukkfű
Elkészítése: A húst hidegvízben a babérlevéllel, és kakukkfűvel feltesszük főni. Mikor a hús már majdnem puha kivesszük és hagyjuk kihűlni. A répaféléket kis kockákra daraboljuk. A félbe vágott ananász szeletekkel beterítjük a húst, fogpiszkálóval rá is tűzzük őket. Az ananász szeleteket, megtűzdeljük szegfűszeggel. A répaféléket forró olajba világosra pirítjuk, felöntjük borral, rövid lére forraljuk, és rátesszük a megtűzdelt húst. Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük, a mártást zsírtalanítjuk, és külön szervírozzuk. Burganyapürével tálaljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.