Ananászos sertéssült

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 1 kg. füstölt karaj
  • 1 babérlevél
  • 60 dkg. Ananászkarika (konzerv)
  • 10-15 szem szegfűszeg
  • 10-10 dkg. karotta, zeller, fehérrépa
  • 2,5 dl. fehérbor
  • 3 ek. barnacukor
  • olaj
  • egy kevés kakukkfű

Elkészítése: A húst hidegvízben a babérlevéllel, és kakukkfűvel feltesszük főni.  Mikor a hús már majdnem puha kivesszük és hagyjuk kihűlni. A répaféléket kis kockákra daraboljuk. A félbe vágott ananász szeletekkel beterítjük a húst, fogpiszkálóval rá is tűzzük őket.  Az ananász szeleteket, megtűzdeljük szegfűszeggel. A répaféléket forró olajba világosra pirítjuk, felöntjük borral, rövid lére forraljuk, és rátesszük a megtűzdelt húst. Előmelegített sütőbe 30-40 percig sütjük. Ha elkészült, felszeleteljük, a mártást zsírtalanítjuk, és külön szervírozzuk. Burganyapürével tálaljuk.