Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Thai wok csoda recept

Thai wok csoda
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 1 lila hagyma
    • 2 sárgarépa
    • 3-4 csomag újhagyma
    • 1 diónyi darab gyömbér
    • 1 chili paprika (elhagyható)
    • 1 csomag kesudió
    • 1 nagy marék sós mogyoró
    • 1 konzerv kókusztej
    • 1 kaliforniai paprika
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • fél lime leve és héja
    • 1-2 dl szójaszósz
    • 1-2 ek méz
    • 1-2 ek alma-, vagy sima ecet
    • 1 marék szárított fafül gomba
    • 1 csomag thai wok tészta
    • 2 marék szezámmag
    • olaj
    • víz

    Elkészítése:

    A fafül gombát forró vízbe tesszük ázni 15 percre. Ezalatt előkészítem a többi hozzávalót.

    A zöldségek mehetnek egy tálba: a répát srégen, a lila hagymát cikkekre, az újhagymát szintén srégen, nagyobb darabokra, a zöld résszel együtt, a fokhagymát lapjára, a chillit karikákra, a kaliforniai paprikát hosszú csíkokra, és a csirkemellet kisebb falatnyi darabokra szeleteljük. A gyömbért lereszeljük a lime héjával együtt.

    A legjobb edény ehhez az ételhez egy hatalmas öntöttvas wok, amit a legnagyobb lángon felhevítünk, öntünk bele 2-3 ek olajat. Majd ha elég forró, beledobjuk a csirkét, és kissé lepirítjuk. Ráöntjük a szójaszószt, a mézet, az ecetet, beletesszük a gyömbért és a citromhéjat. Kicsit pirítjuk.

    Ezután beledobjuk az összes zöldséget, és folyamatosan kevergetve kissé összepirítunk mindent. Ezután mehet bele a citrom leve, a lecsöpögtetett fafül gomba, az egész doboz kókusztej, ami akkor az igazi, ha a javát a fehér, krémes, zsíros rész teszi ki.
    Az egész csomag tésztát összetördelve beletesszük a csomag kesudió és mogyoró társaságában. Jól átkeverjük, és kb. 2-3 dl vízzel felöntjük. Itt még lehet, sőt kötelező utóízesíteni a szójával, mézzel, ecettel egy kicsit a víz miatt.

    Mérsékeljük a lángot, és lefedjük minden keverés között 5 percre. Itt már nagyon kell figyelni, hogy a tészta ne kapjon oda. Ha a tészta már “hajlékony” benne, lezárjuk a gázt, és lefedve hagyjuk 10 percig az egészet.

    Tálalásnál bőségesen megszórjuk szezámmaggal, és egy negyed lime-ot adunk hozzá. Jó étvágyat!

    Tipp:

    Mikor a tészta már benne van, én még szoktam hozzádobni egy marék újhagymát, ez még dob rajta az élénkzöld színével.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek