Sajtos, húsgolyós pizza lepény recept
Hozzávalók:
Lepényhez:
- 50 dkg finomliszt
- 7 g porélesztő
- 1 kiskanál cukor
- 1 kiskanál só
- 4 evőkanál étolaj
- 2,5 dl langyos víz (liszttől függ, lehez kicsit több vagy kevesebb)
- 8 dkg reszelt parmezán
Lepény széleibe:
- 15 dkg mozzerella csíkokra vágva
Kenéshez:
- 8 evőkanál fűszeres pizzaszósz
Fasírthoz:
- 50 dkg darált borjú vagy marhahús
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olasz fűszerkeverék
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- só
- bors
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Tálaláshoz:
- ízlés szerint ketchup
- ízlés szerint ecetes jalapeno paprika
- ízlés szerint sült fokhagyma
Elkészítése:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sót, parmezánt, cukrot és a porélesztőt. Hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd jól kidolgozzuk a tésztát.
Letakarjuk a tésztát, majd meleg helyen duplájára kelesztjük kb 60-70 perc alatt.
Fasírt:
A hagymát és a fokhagymát megdinszteljük az olajon, majd elkeverjük benne a pirospaprikát. A kihűlt hagymás keveréket összekeverjük a darált hússal, a tojással, sóval, borssal és az olasz fűszerkeverékkel. Ezután hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd jól összegyúrjuk az egészet. A masszából egyforma nagyságú fasírtokat (kb 12 db) formázunk.
Összeállítás:
A megkelt tésztából 6 kisebb golyót formázunk. A tésztagolyókat egyesével kinyújtjuk, majd megkenjük a pizzaszósszal. A széleire rakjuk a mozzerella csíkokat, majd felhajtjuk. Megszórjuk reszelt mozzarellával, majd ráhelyezzük a húsgolyókat.
Tegyük előmelegített sütőbe (200 C°) kb 20-25 percre, majd süssük készre a lepényt.
Tálaláskor ízlés szerint locsoljuk meg valamilyen szósszal és adjunk hozzá ecetes jalapeno paprikát és sült fokhagymát.