Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Pirított nyúl parázsburgonyával és roppanós brokkolirózsákkal recept

Pirított nyúl parázsburgonyával és roppanós brokkolirózsákkal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
240 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 8 nyúlcomb (az első ízületnél levágott rész)
    • 4 nyúlgerinc
    • 500 parázsburgonya
    • 500 g brokkoli rózsáira szedve
    • 100 g sárgarépa
    • 100 g zellergumó
    • 50 g petrezselyem gyökér
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 1 fej fokhagyma
    • 250 ml chardonnay
    • 50 g vaj
    • 100 g sertés zsír
    • bors
    • babérlevél
    • kakukkfű
    • borókabogyó

    Elkészítése:

    A nyúlgerincet kifilézzük, a filéket félretesszük.

    A gerinc csontjait, illetve egyéb leeső részeket, a gyökérzöldségekkel és a vöröshagymával együtt, sütőben 200 fokon megpirítjuk. A megpirított csontokat és zöldségeket feltesszük főni bő vízzel.
    Legalább 2 órán át forraljuk, majd átszűrjük és újabb 2 óra alatt ötödére forraljuk.

    A burgonyát alaposan megmossuk, egyik oldalról 2/3 részéig nagyon sűrűn bevagdossuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés forró zsírral leöntve sütőben 180 fokon ropogósra sütjük.

    A brokkolit forró, enyhén sós vízbe dobjuk, néhány percig főzzük, hogy roppanós legyen, majd jeges vízbe szedjük és tálalásig itt is tartjuk.

    Kevés zsiradékon a combokat és a gerincfilét lepirítjuk.

    A húst felöntjük fehérborral, fűszerezzük, hozzáadunk 4 gerezd zúzott fokhagymát és 2 dl beforralt húslevet. A nyulat lassan puhára pároljuk, ha szükséges, utánaízesítjük.
    Ha megpuhult, diónyi vajjal sűrítjük.

    Tálalás előtt kevés vajat olvasztunk, amiben átmelegítjük a brokkolit.

    A burgonyát, a brokkolit és a nyulat ízlésesen egy tányérra helyezzük, a nyúl szaftjával meglocsolva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá