Óriás pöfeteg csőben sült almával recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 25 dkg pöfeteg gomba
- liszt
- tojás
- zsemlemorzsa
- só
- 1 marék dió
- 1 marék mandula
- 1 marék sárgabarack mag
- vaj
- 4 db borízű alma
- 5 dkg trappista sajt
- 3 szem szegfűszeg
- 4 szem szegfűbors
- 3 dl főzőtejszín
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- olaj a gombák sütéséhez
Elkészítése:
A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.
10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.
Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.
A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.
A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.
Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.
A Óriás pöfeteg csőben sült almával kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 148 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 11 g
Zsír: 10 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.