Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Óriás pöfeteg csőben sült almával recept

Óriás pöfeteg csőben sült almával
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető


  • Hozzávalók:

    • 25 dkg pöfeteg gomba
    • liszt
    • tojás
    • zsemlemorzsa
    • 1 marék dió
    • 1 marék mandula
    • 1 marék sárgabarack mag
    • vaj
    • 4 db borízű alma
    • 5 dkg trappista sajt
    • 3 szem szegfűszeg
    • 4 szem szegfűbors
    • 3 dl Meggle Főzőkrém (15%)
    • 1 tojás
    • olaj a gombák sütéséhez

    Elkészítése:

    A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.

    10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.

    Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.

    A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.

    A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.

    Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.

    A Óriás pöfeteg csőben sült almával kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 148 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 11 g
    Zsír: 10 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Szólj hozzá

    Őket is nézd meg!

  • Ajánlott cikkek