Óriás pöfeteg csőben sült almával

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg pöfeteg gomba
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 1 marék dió
  • 1 marék mandula
  • 1 marék sárgabarack mag
  • vaj
  • 4 db borízű alma
  • 5 dkg trappista sajt
  • 3 szem szegfűszeg
  • 4 szem szegfűbors
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 tojás
  • olaj a gombák sütéséhez

Elkészítése:

A gombának lehúzom a héját, ujjnyi vastagra felszeletelem és besózom.

10 perc után lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatom. Forró olajban pár perc alatt kisütöm.

Az almákat megfelezem, magházát eltávolítom, és fél centi vastagra felszeletelem. Egy hőálló tálat kivajazok, az aljára elhelyezem az almaszeleteket. Borsőrlővel rádarálom a szegfűszeget és szegfűborsot.

A magokat durvára vágom, és egy serpenyőben megpirítom, majd az almára szórom.

A tojás, a tejszín és a lereszelt sajt keverékével lelocsolom az egészet.

Sütőben 200 fokon 25 perc alatt arany barnára sütöm, majd a gombával tálalom.