Virslisaláta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 22 dkg salátakeverék
- 2 piros, hónapos retek
- 1 fej vöröshagyma
- 1 alma
- 1 kaliforniai paprika (piros)
- 1 kisebb kígyóuborka
- 8 db frankfurti virsli
- 6 ek citromlé
- 6 ek extra szűz olívaolaj
- 10 dkg feta sajt
- só
Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, majd megmossuk. A retket, az uborkát, a paprikát és az almát is felszeleteljük. A sajtot 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A díszítéshez tegyünk félre néhány szelet almát, paprikát és uborkát.
Salátás tálba helyezzük a hozzávalókat, a virsli kivételével, majd alaposan összekeverjük. Citrommal, olajjal, sóval és cukorral ízesítjük. Egy órán át a hűtőben tartjuk.
A virslit hosszanti irányban behasítjuk, 3 részre osztva, keresztben is bevagdaljuk, ezután meggrillezzük.
A tálakon ízlésesen elrendezzük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.