Virslisaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 22 dkg salátakeverék
  • 2 piros, hónapos retek
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 alma
  • 1 kaliforniai paprika (piros)
  • 1 kisebb kígyóuborka
  • 8 db frankfurti virsli
  • 6 ek citromlé
  • 6 ek extra szűz olívaolaj
  • 10 dkg feta sajt

Elkészítése:

A hagymát megtisztítjuk, majd megmossuk. A retket, az uborkát, a paprikát és az almát is felszeleteljük. A sajtot 1,5 cm-es kockákra vágjuk. A díszítéshez tegyünk félre néhány szelet almát, paprikát és uborkát.

Salátás tálba helyezzük a hozzávalókat, a virsli kivételével, majd alaposan összekeverjük. Citrommal, olajjal, sóval és cukorral ízesítjük. Egy órán át a hűtőben tartjuk.

A virslit hosszanti irányban behasítjuk, 3 részre osztva, keresztben is bevagdaljuk, ezután meggrillezzük.

A tálakon ízlésesen elrendezzük.