Joghurtos uborkasaláta recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 3 kígyóuborka
- 8-10 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj (vagy étolaj)
- 5 dl joghurt
- só
- fehérbors
- kapor (ha szeretjük)
Elkészítése:
A kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd hagyjuk állni fél órát.
Az uborka levét kinyomkodjuk kissé és az ubrokához hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük az áttört fokhagymával, aprított kaprral, fehérborssal, hozzáadjuk az olajat is és az egészet alaposan összekeverjük.
1 órára hütőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.