Joghurtos uborkasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
10 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 3 kígyóuborka
  • 8-10 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj (vagy étolaj)
  • 5 dl joghurt
  • fehérbors
  • kapor (ha szeretjük)

Elkészítése:

A kígyóuborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd hagyjuk állni fél órát.

Az uborka levét kinyomkodjuk kissé és az ubrokához hozzákeverjük a joghurtot. Ízesítjük az áttört fokhagymával, aprított kaprral, fehérborssal, hozzáadjuk az olajat is és az egészet alaposan összekeverjük.

1 órára hütőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.