Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös, babos krumplisaláta recept

Tejfölös, babos krumplisaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 8 nagyobb krumpli
    • kb 200 g főtt gyöngybab (más bab is használható, akár konzerv is)
    • 1 csokor újhagyma
    • 1 kis csokor medvehagyma
    • 4 evőkanál tejföl
    • 1 evőkanál mustár
    • kevés só, és őrölt bors

    Elkészítése:

    Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.

    A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom.

    Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá