Tejfölös, babos krumplisaláta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tejfölös, babos krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 8 nagyobb krumpli
  • kb 200 g főtt gyöngybab (más bab is használható, akár konzerv is)
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 kis csokor medvehagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál mustár
  • kevés só, és őrölt bors

Elkészítése:

Mivel a babot előzőleg, már napokkal előtte megfőztem, sós, babéros vízben, ezzel most nem kellett foglalkoznom. Használható, főtt konzerv bab is hozzá, bármilyen fajta.

A krumplikat megmosom, majd héjastól sós vízben felteszem főni. Mikor megfőtt (villapróba) leöntöm a vizet, hagyom meghűlni, meghámozom, majd ujjnyi karikákra vágom. Az újhagymát karikákra, a medvehagymát minél apróbbra vágom.

Mindent összekeverek 4 evőkanál tejföllel, sóztam, borsoztam, 1 evőkanál mustárral ízesítettem.