Svéd gombasaláta recept

Hozzávalók:
- 250 g barna csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 140 g sűrített paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 db babérlevél
- 1,5 tk barnacukor
- fél dl víz
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát megtisztítom, megmosom. Előbbit szeletekre, utóbbit kisebb kockákra vágom. A fokhagymát is megtisztítom és feldarabolom.
Az olívaolajat felhevítem, dinsztelni kezdem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé vált, hozzáadom a fokhagymát, néhányszor átforgatom. Rádobom a csiperkét és közepes lángon pirítani kezdem.
Ha már picit összeesett a gomba, a sűrített paradicsommal jól elkeverem. Hozzáöntöm a fél dl vizet a barna cukorral. Megszórom sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beleteszem a babérleveleket és sűrűre főzöm.
A salátát érdemes előző nap elkészíteni, úgy a legfinomabb, ha teljesen összeértek az ízek. Ha erre nincs mód, vagy nem szeretnénk ennyi időt várni, akkor is hűtsük hidegre fogyasztás előtt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »