Svéd gombasaláta recept
Hozzávalók:
- 250 g barna csiperke gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 140 g sűrített paradicsom
- 2 ek olívaolaj
- 1 mk oregánó
- 1 mk bazsalikom
- 1 mk só
- 2 csipet őrölt bors
- 2 db babérlevél
- 1,5 tk barnacukor
- fél dl víz
Elkészítése:
A gombát és a vöröshagymát megtisztítom, megmosom. Előbbit szeletekre, utóbbit kisebb kockákra vágom. A fokhagymát is megtisztítom és feldarabolom.
Az olívaolajat felhevítem, dinsztelni kezdem rajta a vöröshagymát. Amikor az üvegessé vált, hozzáadom a fokhagymát, néhányszor átforgatom. Rádobom a csiperkét és közepes lángon pirítani kezdem.
Ha már picit összeesett a gomba, a sűrített paradicsommal jól elkeverem. Hozzáöntöm a fél dl vizet a barna cukorral. Megszórom sóval, borssal, oregánóval, bazsalikommal, beleteszem a babérleveleket és sűrűre főzöm.
A salátát érdemes előző nap elkészíteni, úgy a legfinomabb, ha teljesen összeértek az ízek. Ha erre nincs mód, vagy nem szeretnénk ennyi időt várni, akkor is hűtsük hidegre fogyasztás előtt!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









