Sült paprika saláta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 5 db vastag húsú színes tv paprika
- 2 db paradicsom (ízlés szerint)
Felöntőléhez:
- 2 db vöröshagyma
- 2 db babérlevél
- 1 kk színes- vagy fekete egészbors
- 1 tk só
- 2 ek kristálycukor
- 5-6 ek ecet
- 4-5 ek étolaj
- kb 1-1,5 l víz
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
Egy tepsit vízzel kiöblítünk, a paprikákat folyó vízben megmossuk és vizesen a tepsibe téve betesszük a sütőbe.
Nagyjából 20-22 perc alatt egyszeri átforgatással puhára,- szép sötét színűre sülnek!
Miután elkészült, kivesszük a sütőből és pár percre letakarjuk egy konyharuhával, hogy a keletkezett gőz miatt könnyedén le lehessen húzni a bőrét.
Mialatt sülnek a paprikák, elkészítjük a savanyú lét.
Egy fedeles tálba beleöntjük a vizet, a vöröshagymát megtisztítjuk és fél karikákra vágjuk, majd a többi hozzávalóval az étolaj kivételével a vízben elkeverjük. Ízlés szerint további cukorral ill. ecettel ízesíthetjük.
A paprikákról óvatosan, hogy ne szakadjanak, lehúzzuk a bőrt és a savanyú lébe beletéve kissé alányomkodjuk.
Aki szereti, pár szem paradicsomot cikkekre vágva tehet mellé afféle kiegészítőnek, mi nagyon szeretjük, 1-2 darabot mindig teszek hozzá.
A legvégén ráöntjük az étolajat, légmentesen lezárjuk a tálat és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.
Elsősorban sültek mellé ajánlom, de egy szelet kacsazsíros kenyérre rácsíkozva is igazán kitűnő feltét! :)
Jó étvágyat kívánok!