Spárgás bulgursaláta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 10 szál spárga
- 5 dkg zsenge zöldborsó
- fél fej lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zöldhagyma
- 2 nagyobb ág menta
- 1 citrom
- só
- bors
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.
A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.
Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.
Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.
Fogyasztás előtt jól hűstük le!
Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »