Spárgás bulgursaláta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 10 szál spárga
- 5 dkg zsenge zöldborsó
- fél fej lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zöldhagyma
- 2 nagyobb ág menta
- 1 citrom
- só
- bors
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.
A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.
Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.
Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.
Fogyasztás előtt jól hűstük le!
Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »










