Spárgás bulgursaláta recept

Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 10 szál spárga
- 5 dkg zsenge zöldborsó
- fél fej lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zöldhagyma
- 2 nagyobb ág menta
- 1 citrom
- só
- bors
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.
A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.
Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.
Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.
Fogyasztás előtt jól hűstük le!
Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »