Spárgás bulgursaláta recept
Hozzávalók:
- 10 dkg bulgur
- 10 szál spárga
- 5 dkg zsenge zöldborsó
- fél fej lilahagyma
- 2 paradicsom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 szál zöldhagyma
- 2 nagyobb ág menta
- 1 citrom
- só
- bors
- 1/4 teáskanál őrölt kömény
Elkészítése:
A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.
A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.
Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.
Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.
Fogyasztás előtt jól hűstük le!
Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










