Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgás bulgursaláta recept

Spárgás bulgursaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 10 dkg bulgur
    • 10 szál spárga
    • 5 dkg zsenge zöldborsó
    • fél fej lilahagyma
    • 2 paradicsom
    • 1 csokor petrezselyemzöld
    • 2 szál zöldhagyma
    • 2 nagyobb ág menta
    • 1 citrom
    • bors
    • 1/4 teáskanál őrölt kömény

    Elkészítése:

    A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.

    A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.

    Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.

    Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.

    Fogyasztás előtt jól hűstük le!

    Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá