Spárgás bulgursaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 10 dkg bulgur
  • 10 szál spárga
  • 5 dkg zsenge zöldborsó
  • fél fej lilahagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 szál zöldhagyma
  • 2 nagyobb ág menta
  • 1 citrom
  • bors
  • 1/4 teáskanál őrölt kömény

Elkészítése:

A bulgurt főzzük meg és hűtsük ki. A borsót is főzzük meg és hűtsük ki.

A spárgát hajlítsuk meg és ahol eltörik, a fás részét dobjuk ki. A zsenge részét pár perc alatt főzzük meg, majd szedjük jeges vízbe és hűtsük ki.

Amíg a bulgur és a borsó hűl, addig mossuk és szárítsuk meg a többi zöldséget és fűszernövényt, majd vágjuk fel apróra.

Vegyünk elő egy nagyobb edényt és tegyük bele a bulgurt, borsót, kétféle hagymát, felaprított spárgát, paradicsomot, apróra vágott fűszernövényeket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá a köményt és csavarjunk rá ciromlevet, majd alaposan forgassuk össze az egészet.

Fogyasztás előtt jól hűstük le!

Tipp: ha szeretnénk, akkor tehetünk hozzá apróra vágott uborkát, aszalt paradicsomot, feta sajtot (ekkor már nem lesz vega!), csicseri borsót és darabolt avokádót is.