Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Saláták hamis majonézzel recept

Saláták hamis majonézzel
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 850 g tejföl,
    • 1 ek mustár
    • só, őrölt bors
    • 1 ek extra szűz olíva olaj (ez akár el is hagyható)
    • pár csepp citromlé
    • 5 főtt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 1 kg fagyasztott saláta keverék (francia, mexikói, kukorica)

    Elkészítése

    Többnyire nagyobb mennyiségű saláta készül egyszerre, (van a mikor többféle is) így a nagy, vödrös tejfölt érdemes használni. Ehhez öt főtt tojás sárgáját adom, 1 evőkanál mustárt, kevés citromlevet, 1 – 2 kanál extra szűz olíva olajat, kevés sót, 1 mokkáskanál őrölt borsot. Közben forró sós vízben megfőzöm a fagyasztott zöldségkeveréket, majd leszűröm. Az összes hozzávalót vigyázva összekeverem, és kész a kitűnő saláta, amit hűtve fogyasztok.

    Franciasaláta készítése esetén 5-6 apróra vágott csemege uborkát, és 2-3 db meghámozott kis kockákra vágott almát, és a megfőtt tojások darabolt fehérjéjét is hozzákeverem.

    Készíthető ezzel az öntettel virsli, krumpli, bab, tojás, tészta, és hússaláta, vagy ezek keveréke is.

    Virslisaláta készítése esetén 1 kg virsli, és 2 fej apróra vágott, megsózott lila hagyma szükséges hozzá.

    Krumplisaláta készítése esetén 1,5 kg héjában főtt felkarikázott krumplihoz elegendő, amihez szintén ajánlott lila hagymát adni.

    Kitűnő hússaláta is készíthető ezzel a módszerrel maradék szárazabb húsokból, és babsaláta is mindenféle főtt szárazbabból.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá