Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigósaláta recept

Rigósaláta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 csomó hónapos retek,
    • 2 db sárgarépa
    • 3 szál újhagyma (helyettesíthető lila hagymával is)
    • 10 dkg erdei mogyoró
    • 4 dl tejföl (joghurt)
    • bors
    • fokhagyma
    • 1 kávéskanál mustár
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • kapor, petrezselyem

    Elkészítése:

    A retket és a répát megtisztítjuk, majd a répát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A retket, apró csíkokra vágjuk (zsülienre) A répát és a retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk.

    Az újhagymát, a szárával együtt felszeljük.

    A mogyoró egy részét megdaráljuk.

    Az öntet elkészítése: a tejfölhöz (joghurthoz) hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat, majd ízlés szerint őrölt borsot, fokhagymát, sót vagy ételízesítőt, kaprot, és petrezselyem zöldjét keverünk hozzá.

    A hozzávalókat összekeverjük, ráöntjük az öntetet, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

    Tipp:

    “Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó”
    A nyelvtörőt mindenki ismeri, és én is ezt a mottót választottam salátámnak. Fiammal közösen készítettük egy gimnáziumi salátanapra, ahol első helyezett lett. Ezt követően minden évben kötelező volt megnyerni a versenyt.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá