Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rigó saláta recept

Rigó saláta
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 2 db jégcsapretek
    • 5 db sárgarépa
    • 10dkg erdei mogyoró
    • 1 nagy pohár tejföl vagy joghurt,
    • só, bors, fokhagymapor
    • mustár, olívaolaj
    • szárított kapor
    • majoránna
    • petrezselyem levél

    Elkészítése:
    A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk. A mogyoró egy részét megdaráljuk.
    Az öntet elkészítése:
    A tejfölhöz, vagy joghurthoz kávéskanálnyi mustárt, evőkanál olajat, csipet őrölt borsot, fokhagymaport, sót vagy ételízesítőt, kevés kaprot, majoránnát, és petrezselymet adunk ízlés szerint.
    Tálalás:
    Lehet külön-külön, alkotórészenként tálalni, így mindenki kedvére keverheti a salátát, vagy előre összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, öntetet öntünk, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

    Sztori: Reggel a kertben járt barátom, Jenő a feketerigó. Róla jutott eszembe egy régebbi receptem, amit Áron fiammal készítettünk a gimnáziumi salátanapra.Mottó: Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá