Rigó saláta

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 db jégcsapretek
  • 5 db sárgarépa
  • 10dkg erdei mogyoró
  • 1 nagy pohár tejföl vagy joghurt,
  • só, bors, fokhagymapor
  • mustár, olívaolaj
  • szárított kapor
  • majoránna
  • petrezselyem levél

Elkészítése:
A retket és a répát megtisztítjuk, majd külön-külön nagylyukú reszelőn lereszeljük. A répát és retket kicsit megsózzuk, majd állni hagyjuk, később a levét kicsavarjuk. A mogyoró egy részét megdaráljuk.
Az öntet elkészítése:
A tejfölhöz, vagy joghurthoz kávéskanálnyi mustárt, evőkanál olajat, csipet őrölt borsot, fokhagymaport, sót vagy ételízesítőt, kevés kaprot, majoránnát, és petrezselymet adunk ízlés szerint.
Tálalás:
Lehet külön-külön, alkotórészenként tálalni, így mindenki kedvére keverheti a salátát, vagy előre összekeverjük a répát és retket, kis tálkákba osztjuk, öntetet öntünk, reszelt mogyorót szórunk rá, és néhány szem egész mogyoróval díszítjük.

Sztori: Reggel a kertben járt barátom, Jenő a feketerigó. Róla jutott eszembe egy régebbi receptem, amit Áron fiammal készítettünk a gimnáziumi salátanapra.Mottó: Répa, retek, mogyoró, korán reggel ritkán rikkant a rigó.