Nyári burgonyasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 zöld paprika
- 1 cs újhagyma szárastól
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors, cukor, ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd a vizet leöntjük és kihűtjük.
Közben a paprikákat, hagymákat és újhagymát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Felforralunk 5 dl vizet, mikor kihűl elkészítjüka felöntő levet. Ízlés szerint adunk hozzá ecetet, cukrot, borsot és alaposan elkeverjük.
A burgonya héját lehámozzuk és felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felöntő levet. Óvatosan összekeverjük és hűtőbe tesszük minimum 1 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »