Nyári burgonyasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 zöld paprika
- 1 cs újhagyma szárastól
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors, cukor, ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd a vizet leöntjük és kihűtjük.
Közben a paprikákat, hagymákat és újhagymát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Felforralunk 5 dl vizet, mikor kihűl elkészítjüka felöntő levet. Ízlés szerint adunk hozzá ecetet, cukrot, borsot és alaposan elkeverjük.
A burgonya héját lehámozzuk és felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felöntő levet. Óvatosan összekeverjük és hűtőbe tesszük minimum 1 órára.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 isteni túrós sütemény recept, amit ki kell próbálnod
A túrós sütemények a magyar konyha igazi alapdarabjai – egyszerre háziasak,
Tovább olvasom »
Szabad-e mikrózni az ételt? Mi az igazság a mikrohullámú sütő körül?
Sugároz, roncsol, „megöli” a vitaminokat – rengeteg rémhír kering a mikrohu
Tovább olvasom »
5 élelmiszer, ami a klímaváltozás miatt eltűnhet az életünkből
Vajon mi kerül a tányérunkra 20 év múlva? A klímaváltozás nem csak olvadó j
Tovább olvasom »
5 sós-édes kombináció, amit feltétlen ki kell próbálnod!
Van, aki imádja, van, aki először csak pislog – de a sós-édes párosítások t
Tovább olvasom »
Rakott, tejszínes, paradicsomos – 8 isteni tésztás fogás amit imádni fogsz
A tésztaételek igazi örök kedvencek: gyorsan elkészíthetők, laktatóak, és s
Tovább olvasom »
5 egészséges alapanyag, ami nem hiányozhat a konyhádból
Sokszor a legegyszerűbb alapanyagok a legértékesebbek – ha tudjuk, mit mive
Tovább olvasom »