Nyári burgonyasaláta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 kg burgonya
- 2 zöld paprika
- 1 cs újhagyma szárastól
- 2 fej lilahagyma
- 1 fej vöröshagyma
- só, őrölt bors, cukor, ecet, ízlés szerint
Elkészítése:
A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd a vizet leöntjük és kihűtjük.
Közben a paprikákat, hagymákat és újhagymát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Felforralunk 5 dl vizet, mikor kihűl elkészítjüka felöntő levet. Ízlés szerint adunk hozzá ecetet, cukrot, borsot és alaposan elkeverjük.
A burgonya héját lehámozzuk és felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felöntő levet. Óvatosan összekeverjük és hűtőbe tesszük minimum 1 órára.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 cukkinis recept – krémlevestől a rakottasig, húsosan és húsmentesen
A cukkini az egyik legnagyobb aduász a konyhában: gyors, laktató, egészsége
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? 2025.06.20 péntek
Péntekre már mindannyian egy kicsit lazábbra vennénk a tempót, de azért jól
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 péntek
A mai nap is finomságokkal indul! Te mit főzöl ma ebédre?
Tovább olvasom »
Főzelék minden napra – zöldséges receptek frissen, gyorsan, finoman
A főzelék nem unalmas, ha jól készítjük! Ezek a krémes, fűszeres, könnyű és
Tovább olvasom »
Ha imádod a madártejet – ezeket a verziókat is ki kell próbálnod!
A madártej a magyar házi desszertek egyik örök klasszikusa – és ebben a vál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.06.19 csütörtök
A görög citromos leves frissítő kezdés lehet, amit egy tartalmas bakonyi cs
Tovább olvasom »