Nyári burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 zöld paprika
  • 1 cs újhagyma szárastól
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, őrölt bors, cukor, ecet, ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük sós vízben, majd a vizet leöntjük és kihűtjük.

Közben a paprikákat, hagymákat és újhagymát meghámozzuk és vékonyra felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Felforralunk 5 dl vizet, mikor kihűl elkészítjüka felöntő levet. Ízlés szerint adunk hozzá ecetet, cukrot, borsot és alaposan elkeverjük.

A burgonya héját lehámozzuk és felkarikázzuk, majd hozzáadjuk a zöldségeket és a felöntő levet. Óvatosan összekeverjük és hűtőbe tesszük minimum 1 órára.