Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Német burgonyasaláta recept

Német burgonyasaláta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 kg héjában főtt burgonya
    • 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet
    • 18 ek olíva olaj
    • bors
    • 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé
    • 2 fej lila hagyma
    • 200 g szalonna kockázva

    Elkészítése:
    A burgonyát előző este főzzük meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeleteljük. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni.

    Egy nagy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverjük.

    Amíg áll, a hagymákat felaprítjuk és kevés olajon kissé megpároljuk, majd felöntjük a leves alappal. Amikor felforr még melegen ráöntöm a burgonyára.

    Jól átkeverjük, majd újra fűszerezzük igény szerint.

    A serpenyőben ezután megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Papíron lecsepegtetjük, majd a burgonya salátához adjuk.

    A legfinomabb még melegen tálalni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá