Német burgonyasaláta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Német burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 2 kg héjában főtt burgonya
  • 6 ek tárkony vagy fehérbor ecet
  • 18 ek olíva olaj
  • bors
  • 200 ml húsleves vagy zöldségleves lé
  • 2 fej lila hagyma
  • 200 g szalonna kockázva

Elkészítése:
A burgonyát előző este főzzük meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeleteljük. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni.

Egy nagy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverjük.

Amíg áll, a hagymákat felaprítjuk és kevés olajon kissé megpároljuk, majd felöntjük a leves alappal. Amikor felforr még melegen ráöntöm a burgonyára.

Jól átkeverjük, majd újra fűszerezzük igény szerint.

A serpenyőben ezután megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Papíron lecsepegtetjük, majd a burgonya salátához adjuk.

A legfinomabb még melegen tálalni.