Hozzávalók:
Elkészítése:
A burgonyát előző este főzzük meg héjában, sós vízben. Mikor teljesen kihűlt, felszeleteljük. Nagyon fontos, hogy a burgonyát olyan vékonyra szeleteljük, hogy amikor vágjuk a szeleteken keresztül a kés látszódjon. Legegyszerűbb uborkaszeletővel felvágni.
Egy nagy tálba tesszük, sózzuk és borsozzuk. Ráöntjük a 6 evőkanálnyi ecetet, majd az olajat is és jól összekeverjük.
Amíg áll, a hagymákat felaprítjuk és kevés olajon kissé megpároljuk, majd felöntjük a leves alappal. Amikor felforr még melegen ráöntöm a burgonyára.
Jól átkeverjük, majd újra fűszerezzük igény szerint.
A serpenyőben ezután megpirítjuk a felkockázott szalonnát. Papíron lecsepegtetjük, majd a burgonya salátához adjuk.
A legfinomabb még melegen tálalni.