Mimóza saláta recept

Hozzávalók:
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg kemény sajt
- 2 csokor újhagyma
- 4 zöld alma
- 1 piros alma
Öntethez:
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 citrom leve
- 1 csomag (3 db) szívsaláta
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, káposzta reszelőn lereszeljük és megöntözzük a citrom levével. Lereszeljük a sajtot is. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd az almával együtt belekeverjük a tartármártásba.
3 főtt tojást és kettőnek a fehérjét kockára vágjuk.
Egy nem túl mély tál szélén elrendezzük a megmosott saláta leveleket, a tál közepébe beleöntjük az almás-hagymás masszának a felét, elrendezzük rajta a főtt tojás kockákat, majd rásimítjuk a maradék masszát.
Ennek a tetejére sajtreszelőn ráreszeljük a tojás sárgákat, a piros almából vágott szeletekkel és az új hagyma szárával díszítjük a tálat.
Tipp:
A húsvéti sonkához illő, könnyű, tavaszi saláta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »