Mimóza saláta recept
Hozzávalók:
- 5 főtt
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 10 dkg kemény sajt
- 2 csokor újhagyma
- 4 zöld alma
- 1 piros alma
Öntethez:
- 1 dl tejföl
- 1 dl majonéz
- 1 citrom leve
- 1 csomag (3 db) szívsaláta
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, káposzta reszelőn lereszeljük és megöntözzük a citrom levével. Lereszeljük a sajtot is. Az újhagymát vékony karikákra vágjuk, majd az almával együtt belekeverjük a tartármártásba.
3 főtt tojást és kettőnek a fehérjét kockára vágjuk.
Egy nem túl mély tál szélén elrendezzük a megmosott saláta leveleket, a tál közepébe beleöntjük az almás-hagymás masszának a felét, elrendezzük rajta a főtt tojás kockákat, majd rásimítjuk a maradék masszát.
Ennek a tetejére sajtreszelőn ráreszeljük a tojás sárgákat, a piros almából vágott szeletekkel és az új hagyma szárával díszítjük a tálat.
Tipp:
A húsvéti sonkához illő, könnyű, tavaszi saláta.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »









